Mai întâi cineva tușește sau strănută, apoi întreg biroul, departamentul sau toată clasa, la școală: cu toții dezvoltăm o viroză respiratorie (infecție virală asemănătoare gripei), din când în când, iar anumite persoane chiar de câteva ori pe an. Este cauzată de virusurile de răceală, care produc o infecție a tractului respirator superior, cu simptome tipice de viroză respiratorie. Deși nu putem evita o infectare, în totalitate, le putem îngreuna sarcina virusurilor, cât mai mult cu putință. Totuși, cum procedăm dacă ne-am infectat? Cu ajutorul recomandărilor noastre puteți lupta ușor pentru evitarea sau combaterea unei răceli.
Nu este întotdeauna posibilă evitarea agenților patogeni care cauzează răcelile. Mai ales în perioadele umede și reci...
Virusurilor de răceală nu le pasă că sunt zile calde de vară sau că este Crăciunul - tocmai din acest motiv, teoretic, putem oricând să ne infectăm. Următoarele recomandări pentru răceli ar putea fi utile:
În cazul în care, pe perioada primăverii, aveți secreții nazale abundente și lăcrimați excesiv, nu este obligatoriu să aveți simptomele unei răceli. Aceste simptome pot fi cauzate de o alergie, imediat ce plantele încep să înflorească, iar polenul este răspândit în aer. Semnele sunt similare, așadar poate fi mai dificil de stabilit dacă este o viroză respiratorie sau o răceală.
Răceala în plină vară? De fapt, este destul de frecventă: răceala de vară - cunoscută și sub numele de „boala concediului” - din păcate, apare adesea în perioada binemeritatelor vacanțe. Este momentul în care stresul cotidian dispare, iar sistemul imunitar ia o pauză. Pentru a preveni eșecul unui concediu și pentru a vă pregăti pentru simptomele de răceală sau gripă, recomandăm adăugarea GripVis direct pe lista trusei de prim ajutor pentru vacanță.
Odată cu debutul toamnei, nu numai frunzele cad din copaci, ci și temperaturile scad - temperaturile ridicate din timpul verii aparțin trecutului. Nu subestimați aceste diferențe de temperatură. De regulă, frigul nu poate fi unica cauză a răcelii, însă poate slăbi sistemul imunitar și, prin urmare, facilita accesul virusurilor de răceală. Dacă respectăm câteva dintre recomandările pentru prevenirea răcelii, cum ar fi întărirea sistemului imunitar printr-o dietă sănătoasă, haine groase, spălarea mâinilor cu regularitate sau reducerea nivelului de stres, avem șanse de a scăpa în următorul val de răceli.
Vă ustură gâtul, curge nasul - o răceală poate cauza o stare generală foarte proastă. Cu toate acestea, antibioticele sunt utilizate doar în cazuri rare. Motivul este că medicamentele nu au niciun fel de acțiune față de virusurile de răceală. Utilizarea lor devine relevantă doar atunci când intervin și bacteriile.