Spray nazal GripVis®

Mod de acțiune

Carragelose® formează o peliculă de protecție pe suprafața mucoasei nazale, cavitatea orală și gât, împiedicând astfel virusurile să se atașeze.

Cum apar infecțiile tractului respirator superior? 
Infecțiile tractului respirator superior pătrund în organism prin nas și gât.

Replicarea inițială a virusurilor are loc în momentul în care aceștia intră în organism. În general, o astfel de infecție nu prezintă simptome, dar virusurile reproduse sunt transportate prin limfă și vasele de sânge (viremie primară) la ganglionii limfatici, splină, ficat sau măduvă osoasă. Virusul își continuă multiplicarea în celule. Odată atins un anumit nivel, virusul revine în sânge și începe să provoace simptome.

 

În ciuda faptului că multe medicamente antivirale sunt disponibile în medicina convențională, acestea nu pot inhiba replicarea tuturor virusurilor. Pentru infecțiile virale obișnuite, cum ar fi răcelile, se poate administra un tratament simptomatic care poate reduce febra și ameliora simptomele inflamației.

Carragelose® formează o peliculă de protecție pe suprafața mucoasei nazale,
cavitatea orală și gât, împiedicând astfel virusurile să se atașeze.

Acțiunea Carragelose® presupune, în principal, un mecanism care împiedică virusul să se atașeze de celule sau să pătrundă în ele.

Ameliorează simptomele de răceală și reduce cantitatea de virusuri din lavajele nazale la pacienții cu simptome inițiale de răceală în stadiile incipiente (în termen de 48 de ore de la debut).